Ons Team

Tom Claes
Co-founder
Ing. Jules Hermans
Co-founder

Het Linkless verhaal

Het idee achter Linkless is ontstaat uit de persoonlijke ervaring van een van onze oprichters. Het idee achter Linkless is ontstaan uit de persoonlijke ervaring van één van onze oprichters, Jules Hermans. Enerzijds als laatstejaarsstudent industriële wetenschappen zag hij bij zichzelf en de mensen rond hem een druk en stress opkomen na het afleggen van zijn voorlaatste examens bij Kerstmis. Deze stress is het gevolg van het feit dat zij enkele maanden verwijderd zijn van het maken van een zeer belangrijke keuze, namelijk een carrièrekeuze. Door de vele jobuitwegen, die zij als toekomstig ingenieur hebben, zag een overgroot deel van hun door de bomen het bos niet meer. Het zou een willekeurige keuze gaan worden zonder een gefundeerde gedachtegang. Dit is het gevolg van de weinige informatie die deze studenten hebben over de verschillende jobs die zij kunnen/willen uitvoeren.

Linkless pakt het probleem langs beide kanten aan.


Anderzijds moet deze groep van laatstejaars een masterproef afleggen. Jules deed dit bij een KMO in Diepenbeek waar een groep van 20 werknemers tewerk werd gesteld. Zijn externe promotor van het bedrijf was in september ongeveer 1,5 jaar actief binnen de KMO maar nam plotseling ontslag wegens afnemende interesse in zijn huidige functie als projectleider. Hierdoor moest het bedrijf op zoek gaan naar een nieuwe ingenieur, deze zou zich opnieuw moeten inwerken. Dit was voor het groeiende KMO-bedrijf een stap achteruit. De bedoeling en de kerngedachte van Linkless is om bovenstaande problemen langs beide zijden aan te pakken. Zo creëert Linkless een vlotte overgang tussen afgestudeerde ingenieurs en bedrijven.

Dit idee werd door Jules in het ‘wingmencollege-traject’ uitgewerkt tot een concept. Op het einde van dit traject vertelde hij Tom van zijn idee. Tom was dadelijk enthousiast, om dit samen uit te werken, zo werd het Linkless-team geboren. Linkless helpt nu de link te leggen tussen afstuderende ingenieurs en bedrijven.